اهمیت فن بیان و سخنوری برای کودکان و نوجوانان

رابطه مهارت های اجتماعی در کودکان و اهمیت فن بیان

قطعا با دیدن صورت سرخ و از خجالت پایین افتاده ی کودکانتان هنگام صحبت کردن در جمع یا احساس غریبی آن ها موقع حضور در محیط های اجتماعی و معاشرت با دیگران، بیش از خود کودک شما را خجالت زده ومتـأسف می کند.

 

اهمیت فن بیان کودکان و نوجوانان برای کودک خجالتی
پس از دیدن این رفتار از کودکانتان ساعت ها به این فکر می کنید که چرا فرزندانتان نمی توانند به خوبی در جمع صحبت کنند؟


چرا وقتی بزرگترها نام کودکانتان را می پرسند سر خود را از خجالت پایین می اندازند؟

و جواب نمی دهند یا از شما می خواهند که نامشان را بگویید و به جای آن ها به سوال هایی که راجع به خودشان است پاسخ دهید؟


قطعا ارزشمندترین دارایی زندگی شماهم مانند تمامی والدین فرزندان شما هستند که تمام تلاش خود را برای رشد و موفقیت آن ها به کارمی گیرید.


حال یکی از بزرگترین دغدغه های والدین مربوط به خوب صحبت کردن کودکانشان با اطرافیان است که کودکان توانایی خوب ارتباط برقرار کردن را داشته باشند و در ارتباط برقرار کردن با دیگران مودب،محترم و گشاده رو باشند.


هشدار :

موضوع ناراحت کننده این است که عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران،صحبت نکردن در جمع باعث کمبود شدید اعتماد به نفس می شود که خود زمینه ساز اولیه ی اختلالات روانی از جمله افسردگی و در درجات بالاتر اوتیسم می باشد.

در همین لحظه به شما تبریک می گویم که به فکر رشد وتلقی کودکانتان هستید زیرا اهمیت این موضوع برای رشد و موفقیت کودکان باعث تغییر روش والدین و توجه و تأمل بیشتر آن ها برای کسب این توانایی ها شده است.

مشاهده ویدئوی مربوط به اهمیت فن بیان برای کودکان و نوجوانان

در این ویدئو خانم زهرا پارسایی مدرس فن بیان و سخنوری کودکان در مورد لزوم یادگیری فن بیان برای کودکان صحبت می کنند .

 

متن ویدئوی اهمیت فن بیان برای کودکان و نوجوانان

همان طور که می دانید فن بیان و برقراری ارتباط نقش تعیین کننده ای در موفقیت و آینده ی کودکانمان دارد و اگر این عدم توانایی و اختلال ادامه پیدا کند لطمه ی جبران ناپذیری به حال و آینده ی فرزندانمان وارد می کند.
بارزترین نمونه ی دوری از جمع همان ترسی است که کودک ممکن است برای صحبت کردن در کلاس یا فعالیت های شفاهی در دوران مدرسه و تحصیل خود تجربه کند.

و بی شک بیشترین سوالی که در ذهن والدین ایجاد می شود این است که :

چرا کودکانمان نمی توانند به راحتی باهم سالان خود دوست شوند و ارتباطی دوستانه در محیط آموزشی برقرار کنند؟

 

اهمیت فن بیان و سخنوری کودکان و نوجوانان و رابطه آن با اعتماد به نفس


کسب مهارت فن بیان پاسخی برای تمامی این سوال هاست.

این عامل مهم که سبب رشد، موفقیت وسلامت فرزندان می شود تاثیربسزایی بر نوع تفکر والدین داشته است که باعث شده والدین از همان ابتدا به فکر پرورش فن بیان کودکان خود باشند.
موفقیت یک انسان بالغ از کودکی و مهارت هایی که در سنین کم یاد گرفته است نشأت می گیرد.

برطبق این موضوع یادگیری مهارت فن بیان از سنین پایین باعث نهادینه شدن در مغز فرزندانمان می شود پس توصیه می شود که آموزش را از کودکی فرا گیریم.

فن بیان یک مهارت اکتسابی است 

فن بیان نیز از جمله مهارت های اکتسابی است که موجب برقراری ارتباطی موفق و محترمانه با دیگران می شود که روابط اجتماعی را گسترش می دهد یعنی موجب محبوبیت و پذیرش کودک در محیط های گروهی می شود.
اگر تا به حال به این موضوع فکر کرده اید
که چطور می توانیم کودکانی داشته باشیم که اعتماد به نفس بالایی داشته باشند
و بتوانند به راحتی و بدون بحث از حقشان دفاع کنند اکنون پاسخ خود را دریافت خواهید کرد.


یکی از بزرگترین و با ارزش ترین نعمت های پروردگار مهربان بی شک نعمت سخن گفتن است.


این نعمت الهی که مایه ی اصلی تکامل بشریت به کار می رود، در زندگی ما نقش غیر قابل انکاری دارد.


به یقین می توان گفت که اگر این نعمت بزرگ نبود انسان ها هرگز نمی توانستند تجربه ی علم و دانش خود را از نسلی به نسل دیگر منتقل کنند
و باعث پیشرفت علم و دانش،تمدن و دین و اخلاق گردند و به کمال و موفقیت برسند.


با توجه به این نعمت الهی و ضروریت آن در زندگی مگر می توان گفت که توانایی ارتباط برقرار کردن در تمامی سطوح زندگی ما اهمیت ندارد؟؟؟

پس خوب صحبت کردن لازمه ی برقراری این ارتباط است.

پس چرا نباید با فراگیری اصول و تکنیک های درست صحبت کردن و بیان متناسب این مهارت اساسی ارتباط را کسب کرده
و یا آن را تقویت کنیم و از مزایای برقراری یک ارتباط موفق و موثر بهره مند شویم.

کودکی که مهارت فن بیان دارد می تواند از حق خود دفاع کند 

رابطه شجاعت کودک و اهمیت فن بیان

یکی د یگر از اهمیت های موضوع این است
که وقتی که کودک بتواند به خوبی حرف و نظر خود را بیان کند و از حق خود دفاع کند دیگر بحث،اختلاف و کشمکشی میان او با هم سالانش به وجود نمی آید
که این امر به خودی خود موجب افزایش اعتماد به نفس کودک می شود.این موضوع خود زمینه ساز یادگیری مهارت های حل مسئله،تصمیم گیری و حفظ آرامش می باشد که برای بهبود روابط حال و آینده ی کودکانمان ضروری است.

مهارت حل مسئله 

از دیگر اهمیت های این مسئله،
رشد مهارت های درون فردی و میان فردی کودک است یعنی هم موجب رشد خود آگاهی کودک نسبت به ویژگی ها و توانایی های فردی اش می شود
و هم روابط گروهی او با دیگر هم سالانش را تحکیم می بخشد.

مهارت فن بیان شالوده ایجاد روابط اجتماعی موفق 

مهم ترین اهمیت برای یادگیری فن بیان این است که این مهارت شالوده ی روابط اجتماعی موفق را می سازد و موجب شکل گیری رابطه ای دوستانه و صمیمی میان افراد می شود.
بی شک،کودکانی که دوستانی صمیمی و همدل دارند،شادتر،اجتماعی تر و موفق تر از کودکان منفعل و منزوی اند،
چون می توانند نظرها،آرزوها،ماجرا ها،موفقیت ها و حتی شکست های شان را با آن ها در میان گذارند و از هم نشینی و بودن در کنار آن ها لذت ببرند.
کودکانی که نمی توانند به آسانی دوستی صمیمی برای خود برگزینند،ناچارند همواره گوشه ای تنها بایستند و بازی دیگر هم سالان شان را نگاه کنند.
در حالی که می توانند وقتی کودکی به آن ها لبخند می زند،به سمت او بروند و گفت و گویی ساده و دوستانه ای را با آغاز کنند.


به عنوان والدین یا معلم برای شروع و آموزش به کودکان می توانید نخست مهارت های ارتباط برقرار کردن و تعامل درست را در قالب بازی ها و فعالیت هایی ساده به او بیاموزید و رفته رفته آموزش خود را به محیط های جمعی کودکان تعمیم دهید تا او بتواند آموخته هایش را در زندگی اجتماعی نیز تجربه و تمرین کند.

چند راه ساده برای آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان 

اگر هم فرزندتان دبستانی است،می توانید در آغاز از روش آموزش مستقیم استفاده کنید و به مرور به رفتارهای مطلوب او پاداش هایی ساده مانند،برچسب های عروسکی،کارت های نقاشی شده ی ابتکاری و… هدیه دهید.

ساده ترین روش این است که کودکان می توانند با لبخند زدن و دست تکان دادن علاقه و اشتیاق خود را برای آشنا شدن با هم بازی هایشان نشان دهند،یا می توانند با گفتن جمله ای ساده و کوتاه مانند { سلام،دوست داری باهم بازی کنیم؟ } گفت و گویی دوستانه را با او آغاز کنند.

روابط اجتماعی کودکان و اهمیت فن بیان و سخنوری کودکان


نخستین گام برای دوست یابی و برقراری ارتباط این است که کودکان با مهارت های غیر کلامی ارتباط برقرار کردن آشنا باشند،به یکدیگر سلام کنند،نام خود را بگویند و آنگاه موضوعی جالب برای صحبت مطرح کنند.
در آغاز گفت و گو لازم است موضوعی مطرح شود که برای هر دو آن ها جالب و جذاب باشد تا آن ها ها را به صحبت کردن با هم تشویق کند.

 

بی گمان، مطرح کردن موضوع پیش پا افتاده و تکراری مانند « چه هوای گرمی » یا « امروز شاید باران ببارد »، نه تنها انگیزه ای برای گفت گو به آن ها نمی دهد، بلکه ممکن است همان رابطه ی ساده را نیز به پایان ببرد.


هم چنین، برای حفظ و تحکیم رابطه ای دوستانه لازم است کودکان به ویژگی ها،علاقه مندی ها و دلبستگی های هم احترام بگذارند تا تمایل بیش تری برای ادامه ی دوستی در دیدار های آتی شان داشته باشند.
امید است که کودکان بتوانند با این ویژگی ها آشنا شوند و با خود آگاهی و اعتماد به نفسی کافی باهم سالانشان ارتباطی موفق برقرار کنند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *